Landskabets Haller

Nyt spejdercenter på Houens Odde ved Kolding Fjord.

Foto: Johny Kristensen

Foto: Johny Kristensen

På Houens Odde ved Kolding Fjord opføres et nyt spejdercenter, der skal fungere som et samlingssted for både spejdere, foreninger, skoler og lokale borgere og give tusindvis af børn og unge bedre mulighed for at møde naturen.

Houens Odde Internationale Spejdercenter har som en del af KFUM-Spejderne i Danmark siden 1947 dannet ramme om spejderaktiviteter og lederuddannelse, og er i dag et internationalt spejdercenter, hvor spejdere og unge frivillige fra hele verden mødes på tværs af nationaliteter. Derfor skal centerets faciliteter fornyes, så det kan opfylde de mange gæsters behov.

Som en del af projektet skal der opføres tre nye bygninger på Houens Odde: Skovens Hal, Himlens Hal og Fjordens Hal:

  • Skovens Hal bliver det nye knudepunkt for aktiviteterne i området og vil erstatte det nuværende spejdercenter. Herfra vil der være adgang til oplevelser i skoven, overnatning, madlavning i det fri, faciliteter til lejrskole og meget mere.
  • Himlens Hal skal udgøre stedets ‘forsamlingshus’ i naturen, hvor der er plads til undervisning og formidling. Samtidig vil hallen med udsigt til himlen give mulighed for ro til fordybelse og samvær.
  • Fjordens Hal vil blive udgangspunktet for at gå på opdagelse i dyre- og plantelivet omkring vandet. Samtidig vil Fjordens Hal understøtte en bred palette af sejlaktiviteter og oplevelser på og i vandet.
FAKTA

PROJEKT: Opførelse af nyt spejdercenter
ORGANISATION: KFUM-Spejderne i Danmark
PERIODE: 2023-2025
STØTTE: 50  millioner fra A.P. Møller Fonden