Spejdernes Lejr. Foto: Steen Larsen

Spejdernes Lejr. Foto: Pernille Bille Tvedt

Spejdernes Lejr 2022

Når Spejdernes Lejr 2022 byder velkommen til 40.000 deltagere og 60.000 besøgende i Hedeland Naturpark er ambitionen, at alle skal have en sjov og lærerig fælleskabsoplevelse, uanset om man er spejder eller ej. Temaet for årets spejderlejr er ”Fælles om fremtiden”. En række af lejrens aktiviteter og events har derfor særligt fokus på at styrke et inkluderende fællesskab.

Hver dag vil byde på nye aktiviteter for såvel deltagere som besøgende. Med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Spejdernes Lejr skabe en aktivitetspakke, som kan rumme og invitere børn og unge ind i sjove og udviklende aktiviteter:

 • Søspejd i Greve Marina
  Lejrdeltagerne kan stifte bekendtskab med sejlerlivet og få en sejltur i en af de 35 meginjoller, som kommer til at være ved Greve Marina.
 • Aktivitetscenter i Roskilde
  I samarbejde med blandt andet Vikingeskibsmuseet i Roskilde vil lejrdeltagerne opleve historiens vingesus gennem kulturelle og historiske aktiviteter.
 • Sjove og fællesskabende events
  I samarbejde med lokale foreninger vil der blive afholdt morgenfester, hvor lejrdeltagerne kan dyrke yoga, taekwondo eller deltage i eksotiske konkurrencer og verdensrekordforsøg.
 • Refleksions- og fordybelsesområde
  Spejdernes Lejr vil skabe et pusterum på lejren, hvor der er plads til dialog, brobygning og rum til at møde nye mennesker. Aktiviteten byder på både fordybelse og refleksion. Ambitionen er at give de unge den rette, trygge ramme til at komme ind i et nyt socialt fællesskab.
FAKTA

PROJEKT: Spejdernes Lejr 2022
ORGANISATION: Foreningen Spejderne og dens fem medlemskorps – Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig
STED: Hedeland Naturpark samt enkelte aktiviteter i de tre værtskommuner Høje-Taastrup, Greve og Roskilde Kommune
PERIODE: 23.-31. juli 2022
STØTTE: 4,4 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond
LÆS MERE: Spejderne Lejr