LiteratureXchange

Den norske forfatter Geir Gulliksen i samtale med David Turner til åbningen af LiteratureXchange 2021 på Godsbanen. Foto: Anthon Jackson.

Den aarhusianske litteraturfestival LiteratureXchange vil udvikle festivalens nordiske profil med et udvidet nordisk festivalprogram og et styrket nordisk samarbejde med kulturinstitutioner fra hele Norden. Således vil festivalen fremadrettet blive kurateret i samarbejde med en række nordiske partnere og præsenterer et endnu stærkere nordisk litteraturprogram.

Den internationale litteraturfestival vil de kommende år sætte større fokus på fælles nordiske problemstillinger med udgangspunkt i blandt andet FN’s 17 verdensmål. Festivalen vil eksempelvis sætte fokus på, hvordan lighed og ligestilling, sundhed og trivsel samt klima udspiller sig i de nordiske lande. Under festivalen vil nordiske forfattere og forskere sætter fokus på emnerne, der bliver behandlet på tværs af sprog, kulturer og litteratur gennem talks, oplæsninger, debatter og forfattersamtaler.

Festivalen vil desuden arbejde hen imod, at festivalen kan opleves i resten af Norden ved at streame udvalgte programpunkter i samarbejde med andre nordiske litteraturfestivaler, biblioteker og kulturhuse.

Som led i den nordiske satsning vil LiteratureXchange hvert år i oktober afholde en digital konference for nordiske kulturaktører. Konferencen vil blandt andet fokusere på nye tendenser inden for nordisk litteratur.

Projektet er en del af A.P. Møller Fondens nordiske temaindkaldelse 2021.

FAKTA

PROJEKT: LiteratureXchange
STED: Århus
ORGANISATION: Aarhus Bibliotekerne og Aarhus Litteraturcenter
PERIODE: 2022-2025
STØTTE: 2 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
LÆS MERE: LiteratureXchange