Kvindelige forfattere i nordisk litteratur

Onlineværket Nordisk Kvindelitteraturhistorie formidler over 800 kvindelige forfatterskaber og mere end 1.000 års nordisk litteratur.
Avancerede søgefunktioner hjælper med at indkredse relevant materiale efter emner, perioder og lande i over 1.000 års nordisk kvindelitteraturhistorie.
En artikel om Helle Helles forfatterskab udgør det danske bidrag i opdateringen, som også omfatter biografier om forfatterne.

Onlineværket Nordisk Kvindelitteraturhistorie – nordicwomenslitarue.net – blev lanceret i 2012 på basis af fembindsværket Nordisk Kvindelitteraturhistorie, der udkom i 1993-1999.

Det online værk er blevet opdateret med seks artikler, som hver stiller skarpt på en nordisk forfatter, der har fået sit gennembrud efter år 2000, herunder danske Helle Helle. Med opdateringen bliver der samlet set formidlet 821 kvindelige forfatterskaber og mere end 1.000 års nordisk litteratur. Derudover er yderligere 14 tematiske artikler med et tværnordisk perspektiv blevet tilgængelige på det nye site.

I digitaliseringsprocessen er der også blevet lagt vægt på tilgængelighed og udnyttelse af det nye formidlingsmedie. Med tidsoversigter, emneord, temaer og avancerede søgefunktioner samt en engelsk version er det nu muligt for endnu flere at tilgå værket både nationalt og internationalt.

Opdateringen med de i alt 20 nye artikler er blevet muliggjort ved to donationer fra A.P. Møller Fonden i henholdsvis 2007 og 2014.

Tags

Kunst og kultur Nordisk samhørighed