Teater med vokseværk

Foto: Lars Horn, Baghuset Foto: Lars Horn, Baghuset

Limfjordsteatret i Nykøbing Mors afholdt i weekenden d. 28.-29. september en række arrangementer for at fejre, at det lille egnsteater er rykket fra byens gamle skole og nu åbner sæsonen i en nyopført bygning i tilknytning til Morsø Gymnasium.

Hermed får det lokale scenekunsthus langt flere kvadratmeter, et topmoderne, energibesparende lysstyringssystem, tidssvarende klimaanlæg, ny stor teatersal samt diverse øve-, møde- og administrationslokaler, værksteder og en multisal m.m.   

Den nye teaterbygning, tegnet af Boris Brorman i samarbejde med CEBRA Arkitekter, ligner ikke noget andet scenekunsthus i Danmark. På den cirkelrunde bygnings facade løber bånd af rå aluplader vekslende med store glasflader. Det skaber et hus, der sine steder åbner sig transparent mod omverdenen og andre steder lukker af for sollys og indkig.   

Husets planløsning er bygget op omkring to såkaldte sorte bokse samt en øvesal, oven på disse finder man blandt andet teatrets administration samt et stort eventrum. Alle rum kan anvendes fleksibelt til forskellige typer arrangementer. Med de runde ydervægge omkring boksene inde i husets hjerte skabes opholdsarealer og nicher til uformelt samvær for teatrets publikum og til møder og pauser for husets personale og andre brugere.  

Det nye Limfjordsteater er opført i tæt tilknytning til en række uddannelsesinstitutioner, herunder Morsø Gymnasium, som teatret samarbejder med om blandt andet talentudvikling af helt unge. Gymnasiet har som det eneste i Danmark drama på A-niveau og disponerer over en stor øvesal i den nye teaterbygning.

De mange ekstra m2, som den nye bygning tilvejebringer, har været nødvendige for Limfjordsteatret. Med direktør Gitta Malling i spidsen er teatret de seneste 15 år knopskudt med pladskrævende aktiviteter, der sikrer Limfjordsteatret som attraktiv samarbejdspartner for andre af landets egnsteatre, og desuden understøtter teatrets rolle som kunst- og kulturdynamo i lokalområdet. I de nye fysiske rammer er udviklingspotentialet sikret langt ind i fremtiden.

A.P. Møller Fonden har støttet Limfjordsteatrets nye bygning med 15 mio. kr.