CLAY Keramikmuseum rykker op i international liga

Keramikmuseet CLAY på Fyn står overfor en stor udvidelse af museet med en helt ny topsikret udstillingssal under jorden. Den nye udstillingssal er tegnet af arkitektfirmaet Kjær & Richter. Det er det samme arkitektfirma, der stod for den store udvidelse af museet i 2013-15. En udvidelse som har været forudsætning for den positive udvikling, som museet på kanten af Lillebælt står midt i.

Den nye udstillingssal skal stå klar i foråret 2023. Når salen er færdig, vil publikum kunne opleve den verdenskendte keramiske kunstner, Edmund de Waal, gå i dialog med to unikke samlinger af Axel Saltos originale stentøj. Den prominente udstilling skal ifølge planen vandre videre fra Middelfart til andre væsentlige museer i både Norge, Skotland, Holland og England. Dermed skærpes kendskabet til både Axel Saltos keramik og til dansk keramik generelt.

Den nye udstillingssal vil være med til at fremtidssikre museet og give CLAY mulighed for at vise international keramik på højeste niveau, samtidig med at den unikke samling på CLAY Keramikmuseum kommer i spil på helt nye måder.

Den nye udstillingssal realiseres med støtte fra A.P. Møller Fonden og Augustinus Fonden.

Info om CLAY Keramikmuseums udvikling
I 2015 genåbnede keramikmuseet i Middelfart med en tilbygning under det nye navn: CLAY Keramikmuseum Danmark. Det første år tredoblede museet antallet af gæster, og siden har museet positioneret sig som et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa.

Museets samling repræsenterer et enestående blik på dansk design-, kunst- og industrihistorie. Nu vil CLAY indfri museets ambition om at sætte international fokus på dansk keramikhistorie. Visionen indebærer en udvidelse af museet med en udstillingssal, der lever op til det sikkerhedsniveau, som kræves for at vise international keramik på højeste niveau.

A. P. Møller Fonden og Augustinus Fonden stod sammen med tre andre fonde bag udviklingen af det nye CLAY Keramikmuseum i 2013-15. Siden har de to fonde løbende støttet museet i relation til særudstillinger og andre tiltag.

FAKTA

PROJEKT: Underjordisk udstillingssal
ORGANISATION: CLAY Keramikmuseum
PERIODE: 2021-2023
STØTTE: 10 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: 5 mio. kr. fra Augustinus Fonden