Den nye museumsbutik i den gamle Magasinbygning. Foto: Annemette Kuhlmann

Den nye café efter ombygningen. Foto: Annemette Kuhlmann

Den gamle Magasinbygning er omdannet til blandt andet museumsbutik. Foto: Annemette Kuhlmann

Karen Blixen Museum

Ombygning af Magasinbygningen (til venstre). Foto: Annemette Kuhlmann

Karen Blixen (1885-1962) er en af de største danske forfattere gennem tiden. Hun var en litterær og historisk samlingskraft i dansk kultur- og åndsliv, og gjorde Rungstedlund til et stykke dansk verdenshistorie.

Karen Blixen levede det meste af sit liv på Rungstedlund. Kort før sin død overdrog hun hus og natur til en fond, og siden 1991 har Rungstedlund fungeret som museum og forfatterhjem.

I 2021 genåbnede Rungstedlund efter en gennemgribende ombygning af udvalgte museumsrum. Den oprindelige magasinbygning er blevet renoveret til et aktivitets- og kulturhus, og museets entré, butik og café har været gennem en større ombygning.

Med ombygningen er rummenes strukturer og stemning genskabt fra Karen Blixens levetid, hvor Magasinbygningen fungerede som vognport, hestestald og høloft. Ombygningen af Rungstedlund har desuden medført nyt udsyn til havens store fuglereservat.

Visionen med renoveringen er at revitalisere Rungstedlund, så museet bliver et samlingssted for et bredere publikum. I det nye museum kan publikum deltage i arrangementer som forfattermøder, omvisninger og workshops om emner, som Karen Blixen berørte i sine litterære fortællinger: Identitet, køb, mod, skæbne og natur.