Louisiana Nyholm

Gennem en årrække oplevede Louisiana problemer med at finde plads til deres projektgrupper, der planlægger udstillingerne. Man udnyttede mange forskellige afkroge af museet, og placerede de udstillingsinvolverede medarbejdere i mindre grupper. Dette gjorde samarbejdet omkring udstillingerne omstændigt.

Den manglende plads skyldtes, at kravene til Louisianas udstillinger har ændret sig de seneste år. Som følge af de nye krav er de kreative processer blevet mere omfangsrige og meget mere fysiske end tidligere.

I efteråret 2019 fik Louisiana en ny 632 m2 stor bygning, Nyholm, som i dag er hjem for alle museets kreative processer. Nyholm føjer sig med sin form og funktion nænsomt ind blandt strandens eksisterende sorte bådehuse placeret i passende afstand fra museumsbygningerne og de mange besøgende. Det er et toetages træhus, trukket så langt tilbage på stranden, at det ikke generer for udsynet op og ned langs kysten. Det nye værkstedhus har store vinduesfag, der trækker lys ind, og i gavlpartiet til vandsiden er der udsigt ud over Øresund.

Foto: Louisiana Museum of Modern Art / Kim Hansen

Tags

Byggeri og restaurering Kunst og kultur