Containerakademiet

Atelier og værksteder opføres til unge kunstnere i København

Klassiske transportcontainere er byggesten i det nye akademi. Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
By & Havn stiller en grund til rådighed i Nordhavn i 20 år. Foto: Ole Malling / By & Havn
Højt placerede vinduer vil sikre godt dagslys. Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Mellem containerne giver dobbelt højde plads til højloftede atelierer. Visualisering: Arcgency
Akademiet kan bidrage til at skabe et kulturelt center i Nordhavn. Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST Studio

Containerakademiet er opførelsen af 30 containeratelier i Nordhavn til unge, talentfulde kunstnere som hjælp til at starte deres karriere op. Professor og kunstner Bjørn Nørgaard står bag projektet.

Ateliererne opføres i brugte containere, som skaber et bæredygtigt byggeriet med fleksible og anvendelige rum. Containerne bliver stablet og tilpasset med store vinduespartier, så der skabes højloftede atelier med godt lysindfald. Derudover vil der blive opført træ- og metalværksteder, som kunstnerne kan bruge.

Fællesskabet kommer til at rumme 30 atelierer eller værksteder og desuden bl.a. udstillingsrum og udendørs arbejdsplads. Diagram: Arcgency

Centralt for Containerakademiet er det arbejdende fællesskab og samtalen mellem kunstnerne, samt udveksling af erfaringer og idéer. I mødet med ligesindede vil kunstnerne udfordre hinandens kunstneriske udtryksformer og derved fremme og udvikle hinanden og kunstens potentiale. På sigt skal akademiet afholde arrangementer og udstillinger, som er tilgængelige for offentligheden.

Efter planen rykker det første hold kunstnere ind efter sommeren 2023. Der bliver fortrinsvis tildelt ophold til danske kunstnere, men nordiske og europæiske kunstnere kan også søge om at få tildelt en atelierplads. En atelierplads tildeles 2-4 år ad gangen til en overskuelig husleje.

Tags

Byggeri og restaurering Kunst og kultur