Leonard Cohen: A Crack in Everything

Leonard Cohen. Courtesy of Old Ideas, LLC.

Kunstforeningen GL STRAND og Nikolaj Kunsthal kunne fra oktober 2019 og frem til april 2020 præsentere en stor international samtidskunstudstilling inspireret af den verdenskendte digter, sanger og sangskriver Leonard Cohens liv og værker.

Udstilling Leonard Cohen: A Crach in Everything er oprindeligt udviklet af Musée d’art contemporain de Montréal og samler nye værker skabt specielt til anledningen af samtidskunstnere, filmskabere og musikere, som alle har været inspireret, påvirket eller på anden måde bevæget af Cohens ekstraordinære oeuvre.

Udstillingens værker indeholdt blandt andet kontekstuelle multimedieinstallationer – fordybende multiscreen arkivmontager, som fremhæver fem årtier af Cohens koncertoptrædener, en installation, der er viet til Cohens interviews, og som afslører hans arbejdstilgang, samt et lydmiljø, der indeholder cover-versioner af hans musikalske repertoire.

I tilknytning til udstillingen blev der også afholdt et live-program med blandt andet artist talks, foredrag og film dedikeret til den canadiske musiker.

FAKTA

PROJEKT: Udstillingen Leonard Cohen: A Crack in Everything
STED: Kunstforeningen GL STRAND og Nikolaj Kunsthal, København
PERIODE: 24. oktober 2019 – 13. april 2020
STØTTE: 3 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: Det Obelske Familiefond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond og Statens Kunstfond