Den Europæiske Filmhøjskole

Ny fællesskabsbygning på Den Europæiske Filmhøjskole.

Illustration: SLETH

Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft myldrer med unge mennesker fra hele verden, som alle har en fælles passion for film. Filmhøjskolen, som er fra 1993, er bygget som et topprofessionelt filmproduktionshus og underviser tusindvis af filminteresserede unge på blandt andet skolens lange filmgrundkursus. Skolen har imidlertid manglet rammerne til at kunne rumme andre aktiviteter end filmproduktion.

Med en bevilling på 30 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond opføres en ny bygning i tilknytning til højskolen. Bygningen bliver dedikeret til fælles aktiviteter som debatter, udstillinger og socialt samvær, så det brede folkehøjskolesigte med almen dannelse og livsoplysning får endnu mere plads.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter opførelsen af en ny fællesbygning på Filmhøjskolen dels for at skabe en bedre ramme om højskolelivet og dels fordi højskolen skiller sig ud med sit fokus på filmens verden og stedets fine arkitektur.

Arkitektfirmaet SLETH har vundet arkitektkonkurrencen om opførelsen af en ny fællesskabsbygning på Den Europæiske Filmhøjskole.

Bygning vil blandt andet indeholde en stor multifunktionel fællessal samt flere små lokaler og vil stå færdig allerede i efteråret 2025.

PROJEKT: En bygning til fællesskabet
ORGANISATION: Den Europæiske Filmhøjskole
PERIODE: 2023-2025
STØTTE: 30 mio. kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond
ANDEN STØTTE: Augustinus Fonden