Klimapark på Jomfrustien i Haderslev

Visualisering: DETBLÅ

Visualisering: DETBLÅ

En ny park i Haderslev skal være til at klimasikre byen og samtidig være et nyt grønt åndehul. Med sin placering på Jomfrustien vil parken desuden bidrage til at binde en af Danmarks historiske bymidter naturligt og harmonisk sammen med den nye moderne havnebydel.

Parken vil strække sig over 750 meter og bestå af åbne plæner, frodige beplantninger der øger biodiversiteten, nye og gamle træer og bassiner, der kan rumme op til 6.500 kubikmeter vand.

A.P. Møller Fonden har støttet projektet med en bevilling på 20 millioner kroner. Fondens bevilling går blandt andet til etablering af følgende elementer i parken:

  • Vandets plads: et 400 kvadratmeter stort rundt mødested med fast belægning hen over vandspejlet og udsyn mod Domkirken og Sct. Marie Kirken
  • Vandets kaskade: et bassin der håndterer og leder vandet videre i et mindre plaskende vandfald
  • Vandets hus: et overdækket mødested for alle med formidling om parken, mulighed for opbevaring, toiletfaciliteter, mindre udstillinger samt foredrag og salg af kaffe
  • Til bords med vandet: et mindre bygværk på tværs af vandet, som kan fungere som picnicsted
  • Vandets podier: udkigsplatforme, hvor borgerne kan få et særligt panoramisk blik over parken
  • Vandets gynger: gynger for børn og voksne der placeres på bassinkanten og giver sus og blik over vandet
  • Bikeplateau: en del af cykelserviceinfrastrukturen i og omkring Haderslev, som skal anspore flere til at udforske kommunen på cykel. Et sted for cykelvask, pumpning, el-opladningspost, drikkepost og samvær.

Tags

FAKTA

PROJEKT: Etablering af klimapark på Jomfrustien i Haderslev
ORGANISATION: Haderslev Kommune og Provas
PERIODE: 2023-2027
STØTTE: 20 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden