I det nye Trap Danmark er der lagt vægt på naturbeskyttelse, mens tidligere udgaver så naturen mere som råstofressource. Her det vigtige fuglereservat Tipperne ved Ringkøbing Fjord. Foto: Angelina Owino / Trap Danmark

Trap Danmark er et bogværk, der topografisk og statistisk beskriver det danske rige. Værket findes i to udgaver: en pragtudgave, hvor Danmarks 98 kommuner er samlet i 34 luksusbind med tilhørende topografisk atlas, og en brugsudgave, hvor kommunerne har hver sit bind med kommunekort.

Den første udgave af værket udkom mellem 1858 og 1860, og nyest er den sjette udgave udkommet mellem 2014 og 2022. Som noget nyt har den sjette udgave to bind om henholdsvis Grønland og Færøerne, så Trap Danmark dækker hele Rigsfællesskabet.

Det store projekt har til formål at oplyse alle, der vil kende mere til, hvor de er født, hvor de bor eller har sommerhus, eller som vil sætte sig ind i de steder, de skal besøge i ferier eller på udflugter.

FAKTA

PROJEKT: Udarbejdelse af sjette udgave af Trap Danmark samt Trap Færøerne og Trap Grønland
STED: Trap Danmark A/S, Hørsholm, Færøerne og Grønland
PERIODE: 2014-2022
LEDELSE: Chefredaktør, adm. direktør, dr.agro. Niels Elers Koch
STØTTE: I alt 49 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, G.E.C. Gads Fond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond samt tilskud fra Grønland og Færøerne
SE MERE: Trap Danmark