Mærk, udforsk og forstå naturkræfterne

Foto: Naturkraft Foto: Naturkraft

NATURKRAFT, et nyt gigantisk oplevelsesunivers ved Ringkøbing Fjord, åbner i dag.

Over et areal på 50 hektar og i en udstillingsbygning på 5.500 m2 vil Naturkraft skærpe vores forståelse af vejret og naturen som kræfter, der former landskab og menneskers livsvilkår.

Oplevelsesuniverset er opført som en kæmpemæssig ringvold, indenfor hvilken der er etableret et varieret landskab med stiforløb, bakker, vandkredsløb og forskellige faskiner, som dæmmer op for sandflugten. Store klynger af beplantning tiltrækker et rigt insekt- og fugleliv, og repræsenterer otte karakteristiske biotoper for området omkring Ringkøbing.

Mens det udendørs handler om at prøve kræfter med naturen, er de tre kugleformede formidlingsrum designet til at øge gæsternes viden, baseret på de nyeste digitale teknologier.

Naturkraft er den største attraktion i området, og undersøgelser peger på, at oplevelser er efterspurgte blandt egnens mange turister. De udstillinger og oplevelsestilbud, turisterne vil møde, når de besøger Naturkraft, er alle baseret på solid naturvidenskabelig og kulturhistorisk viden. Ambitionen er, at stedets besøgende vil kaste sig ud i at udforske og mærke naturkræfterne og forlade stedet med en langt større viden - og inspireret til en mere bæredygtig adfærd.

Oplevelsesuniverset Naturkraft er støttet af A.P. Møller Fonden med 100 mio. kr. Tegnet og designet af SLA, Thøgersen & Stouby ApS og A/S Hune & Elkjær.

LÆS MERE