Fremtidens mødested

Foto: Jens Lindhe Foto: Jens Lindhe

Ebeltofts vartegn, den karakteristiske røde Maltfabrik fra 1861, har gennemgået en omfattende renovering og åbner i dag som områdets samlende kulturhus.

Begivenheden er resultatet af en borgergruppes entusiastiske indsats for at bevare den markante industribygning for eftertiden og omdanne den til et mangfoldigt og komplekst aktivitetshus, hvor mikrobryggeri, spisehuse, private kontorfællesskaber, kulturscener, kunstnerboliger og værksteder befinder sig under samme tag som Ebeltofts bibliotek, museum og byhistorisk arkiv.

A.P. Møller Fonden har støttet projektet med 29 mio. kr.

Det er Praksis Arkitekter, der har omformet borgernes vision for en ny, multifunktionel Maltfabrik. Gennem sit 140 år lange liv som industribygning har fabrikken undergået en særegen knopskydning. Det formsprog er videreført i de nye bygninger, der er tilføjet, og som blandt andet huser internationale kunstnerboliger, værksteder og spisehuse.

Hele det røde fabrikskompleks henvender sig til såvel de lokale som Ebeltofts mange sommerturister. Det har en indbygget fleksibilitet, der gør det muligt at skalere op og ned alt efter arrangement og årstid.

Byen og fabrikken er gennem historien blevet tæt forbundet i det, der i dag definerer Ebeltofts identitet. Med sin nye udformning er Maltfabrikken et bud på et fremtidigt Ebeltoft, der kan tiltrække nye tilflyttere og fastholde sine borgere. Derfor er der mening i, at fabrikken med flere have- og gårdlignende udearealer nu i endnu højere grad er integreret i bymidten og kan fungere som dens naturlige samlingspunkt.

LÆS MERE OM MALTFABRIKKEN