Sømandskirken i Rotterdam

Efter en gennemgribende renovering står sømandskirken i Rotterdam lige så stilren som ved indvielsen i 1970. Foto: Huib Nederhof
På den slidte facade er træ udskiftet med en slidstærk messinglegering. Foto: Huib Nederhof
Indenfor er kirkerum og fællesarealer et visitkort for dansk design, håndværk og kultur. Foto: Huib Nederhof
Kirken i Rotterdam dækker hele Nederlandene og en danskerkoloni på op mod 20.000 mennesker. Foto: Huib Nederhof

Den Danske Sømandskirke i Rotterdam er efter 40 års intensiv brug blevet renoveret, så bygningen står lige så stilren, som den gjorde ved indvielsen i 1970.

Som en del af renoveringen er den udvendige træbeklædning udskiftet med tombak, en slidstærk messinglegering, der harmonerer med bygningens røde mursten. Hovedindgangen er blevet fremhævet, der er monteret nye vinduer og døre, og indenfor afspejler kirkerum og fællesarealer dansk design, håndværk og kultur.

Udover kirkelige handlinger har huset også funktion som mødested og forsamlingshus med foredrag, hyggeaftenener og socialt samvær. Selvom søfolkene stadig er en vigtig målgruppe, adskiller kirken sig ved at henvende sig til hele Nederlandene og omkring 20.000 mennesker med dansk baggrund.

Det gør kirken blandt andet ved frokoster og middage med dansk mad samt en butik med danske designprodukter og madvarer, som man ellers ikke kan opdrive.

Tags

Kunst og kultur Søfart