Bygningens arkitektur er inspireret af oldtidens Egypten. Foto: Jens Lindhe

Godt 1200 kvadratmeter er renoveret og har fået energieffektive installationer. Foto: Jens Lindhe

I den store sal er bænkene slebet, lakeret og poleret. Foto: Jens Lindhe

De sekundære rum, som garderoben, er også tilpasset salens fine arkitektur. Foto: Jens Lindhe

Synagogens store sal står igen elegant i hvidt, gråt og med forgyldninger. Foto: Jens Lindhe

Synagogen i Krystalgade

Synagogen i Krystalgade har gennemgået en omfattende indvendig renovering, og synagogens store sal, hvor menigheden samles til gudstjenester, står igen elegant i hvidt, gråt og med forgyldninger. Bygningens sekundære rum er også tilpasset salens arkitektur.

Renovering har desuden omfattet mindre iøjnefaldende elementer end salen såsom fornyelse af installationer til el, ventilation og varme, så de er energieffektive og fungerer uanset, om der er 20 eller 800 mennesker til stede. Også bænkene i salen er blevet renoveret, og med en ny elevator til første etage er tilgængeligheden også blevet højnet.

Den københavnske synagoge er fra 1833, og bygningen i sig selv bidrager med vigtig viden om dansk-jødisk historie, religionsfrihed og vellykket integration. Udover at fungere som bedehus for menighedens ca. 1.800 medlemmer, har stedet også en lang tradition for at åbne dørene for offentligheden med blandt andet koncerter og deltagelse i kulturnatten.

FAKTA

PROJEKT: Indvendig renovering af synagoge
STED: Krystalgade, København
PERIODE: 2017-2018
HOVEDENTREPRENØR: Rambøll
OMFANG: 1.225 m2
STØTTE: 3 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Knud Højgaards Fond og Augustinus Fonden
SE MERE: Synagogen